Peiling: Verkiezingen Den Haag nek-aan-nek-race PVV en PvdA

Stembiljet potlood rood
Stembiljet potlood rood
DEN HAAG - De PVV en de PvdA gaan aan kop in de peilingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag, met allebei 7 of 8 zetels. Een kleine week voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft TNS Nipo in opdracht van de gemeente Den Haag gepeild hoe de partijen ervoor staan.
D66 zit de PVV en PvdA op de hielen met 6-7 zetels.  De PVV en VVD verliezen in vergelijking met de peilingen van januari allebei één zetel. De VVD ging van 5-6 naar 4-5. CDA en GroenLinks verliezen ook allebei één zetel, zij zakten van 3 naar 2.
De PvdA stijgt van 7 naar 7-8 zetels en Groep De Mos / Ouderenpartij gaat van 2 naar 2-3. Ook een lichte stijging voor de Haagse Stadspartij: van 3 naar 3-4 zetels. De ChristenUnie-SGP komt in deze peilingen uit op 3 zetels, terwijl dat er in januari nog maar 2 waren. En de SP zou van 2 naar 3 zetels gaan.

Reacties

‘Het is goed om zo kort voor de verkiezingen te zien dat we een reële kans maken om de grootste te worden in Den Haag’, aldus Ingrid van Engelshoven (D66). ‘Het wordt heel spannend dus wij gaan de komende week nog vol enthousiasme aan de slag om de campagne tot een mooi einde brengen.’
Groep De Mos / Ouderenpartij is heel blij. ‘We zijn in deze peiling groter dan landelijke partijen zoals GroenLinks en het CDA, maar als de kiezer echt een ander Den Haag wil dan zijn wij er nog niet. Nu moeten we doorpakken naar vijf zetels om als partij echt wat in deze stad te kunnen veranderen’, zei Richard de Mos.
Andere partijen hebben nog niet gereageerd. De verkiezingen zijn op 19 maart. Kijk voor meer informatie op onze speciale verkiezingssite