PvdA-voorzitter 'kotst' van uitspraak Wilders over Marokkanen in Den Haag

DEN HAAG - Hans Spekman, voorzitter van de PvdA, vindt de manier waarop PVV-leider Geert Wilders zich in Den Haag heeft uitgelaten over Marokkanen walgelijk. 'Ik hoorde de uitspraak en moest ervan braken', aldus Spekman donderdag.

Wilders was woensdag op verkiezingscampagne in stadsdeel Loosduinen en stelde toen dat zijn kiezers stemmen voor 'een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen'. Volgens Spekman zet Wilders daarmee een hele bevolkingsgroep opzij. 'Dit pikken Hagenaars niet. Mensen ervaren overlast en criminaliteit en wie daar verantwoordelijk voor is, moet worden aangepakt. Maar een hele groep wegzetten waarin ook veel mensen zitten die hun stinkende best doen, dat kan niet.'

De uitlatingen van Wilders wakkeren in de laatste dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag de strijdlust aan bij de PvdA. 'Wij gaan Wilders opzij zetten hier in Den Haag', aldus Spekman. Wat er op het spel staat bij deze verkiezingen, is volgens Spekman met de uitspraak van Wilders nu wel heel duidelijk: 'kiezen voor een verdeelde stad of voor één Den Haag'.

Eerder zeiden politici van de VVD en SP al dat ze het niet met Wilders eens zijn. Volgens de jongste peilingen maakt de PVV kans om de grootste partij te worden in Den Haag en wordt het een nek-aan-nekrace met de PvdA van Spekman.

Meer over dit onderwerp:
verkiezingen
Deel dit artikel: