Open dag bij ziekenhuizen en zorgcentra in Zuid-Holland

arts
arts
DEN HAAG - Tal van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen in Zuid-Holland doen zaterdag mee aan de landelijke open dag van Zorg en Welzijn. Met deze open dag wordt de Week van Zorg en Welzijn afgesloten.
De Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) zet de deuren van zes verpleeghuizen en zorgcentra open voor het publiek. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen of willen werken in de zorg kunnen een kijkje nemen in Zorghuis dr. W. Drees, de verpleeghuizen De Eshoeve, Houtwijk, De Schildershoek en De Stromenhof en woonzorgcentrum Moerwijk. In verpleeghuis De Eshoeve wordt een gezondheidscheck gehouden.
Ook bij het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft kan het publiek achter de schermen kijken. Op de spoedeisende hulp en intensive care wordt voorgedaan wat ritmisch reanimeren is. Er gaan ook rondleidingen door een operatiekamer en de ondergrondse bunker waar patiënten met kanker worden bestraald. Kinderen kunnen hun arm in het gips laten zetten. Het ziekenhuis zet een poppendokter in om zieke beren en poppen te onderzoeken.

Gratis echo voor zwangere vrouwen

Het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp heeft ook tientallen activiteiten tijdens de open dag. Zwangere vrouwen kunnen een gratis echo laten maken. Op enkele afdelingen, zoals de operatiekamers, geven artsen en verpleegkundigen demonstraties. Belangstellenden kunnen ook zelf opereren en een geheugentest doen. Ook in Leiderdorp is een poppendokter aanwezig. En er is een beddenrace voor kinderen, verkleed als verpleegkundige.
Kijk voor meer deelnemende instellingen op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.