Onafhankelijk Delft doet aangifte tegen burgemeester Verkerk

Bas Verkerk
Bas Verkerk
DELFT - De partij Onafhankelijk Delft heeft aangifte gedaan tegen burgemeester Bas Verkerk voor het schenden van het ambtsgeheim.
Hij zou de gemeente in grote financiële problemen brengen door openbaar te maken hoeveel Delft mogelijk moet meebetalen aan de nieuwe Sint Sebastiaansbrug. Dit bedrag van bijna 2 miljoen euro staat op de officiële website. Een commissie van de gemeenteraad had eerder besloten dat alle kostenramingen voor de brug geheim moeten blijven.
Onafhankelijk Delft is bang dat aannemers een hogere prijs voor de opdracht zullen vragen, nu ze weten hoeveel geld ervoor beschikbaar is. Het project moet nog aanbesteed worden. De aangifte tegen Verkerk is gedaan door raadslid Jan Peter de Wit, op een politiebureau in Pijnacker-Nootdorp.
Al eerder kritiek op Verkerk
Hij was aanvankelijk naar het bureau in Delft gegaan, maar hoorde daar dat er pas zaterdag tijd voor hem was. Het raadslid vindt de zaak zo ernstig en spoedeisend dat hij niet langer kon wachten. Fractievoorzitter Martin Stoelinga ligt al overhoop met de burgemeester sinds de gondelaffaire in Delft. In het verkiezingsprogramma van Onafhankelijk Delft staat dat Bas Verkerk moet vertrekken.