Instellingen

ADO stelt Meppelink aan als technisch manager en Hoofd Opleidingen

DEN HAAG - Rob Meppelink is de nieuwe technisch manager en Hoofd Jeugdopleiding van ADO Den Haag. De 48-jarige Westlander start aanstaande maandag met deze dubbelfunctie.

Meppelink wordt verantwoordelijk voor het lange-termijn beleid technische zaken, de aansturing van de Jeugdopleiding, de scouting bij de jeugd en van de BVO, de aan- en verkoop van spelers en de medische staf.

De komst van Meppelink betekent dat de vacature Hoofd Opleiding na een kleine drie maanden is ingevuld. Na het vertrek van Wilfred van Leeuwen, eind 2013, was er geen eindverantwoordelijke op de Aftrap, het jeugdcomplex van ADO Den Haag. Ook de wens van ADO-directeur Piet Jansen, hij wilde meer voetbalkennis in de persoon van een technisch manager, gaat in vervulling.

Geen technisch directeur

Door de aanstelling van Meppelink, hij krijgt de titel technisch manager, blijft Piet Jansen de enige directeur binnen de Haagse club. Meppelink zal zijn bevindingen en ervaringen rapporteren aan de algemeen directeur.

Meppelink is geen onbekende voor ADO Den Haag. Zo was hij van 1991 tot 1996 al lange tijd de hoofd van de Jeugdopleiding. Van 1996 tot 1998 was hij werkzaam als assistent-trainer en van 1998 tot 2000 was hij hoofdtrainer van ADO Den Haag. Meppelink was in 2012 werkzaam als assistent van John van ’t Schip bij het Mexicaanse Chivas Guadalajara. Daarvoor was hij eindverantwoordelijk bij zondaghoofdklasser Westlandia.

ADO heeft na vijf jaar weer technisch manager

ADO Den Haag heeft al sinds december 2009 geen technische man meer binnen de club. Toen ontsloeg de Haagse club Andre Wetzel na een conflict. Het aan- en verkoopbeleid werd de voorbije jaren gedaan door eigenaar Mark van der Kallen en oud-commissaris Paul Beijersbergen