Haagse eagle-uil-meneer dood gevonden

DEN HAAG - De man die woensdag dood is gevonden in het Gelderse Bemmel, blijkt Hagenaar John Vinck te zijn. Dat melden meerdere bronnen aan Omroep West. Vinck was een bekende in Den Haag, omdat hij zijn huis in de Schilderswijk deelde met een reusachtige eagle-uil en een aantal andere uilen.
Het lichaam van de man lag op een terrein aan de Weteringseweg in Bemmel en werd door een medewerker van een bedrijf ontdekt. 'Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het waarschijnlijk om een natuurlijke dood gaat', zegt politiewoordvoerder Paul Koetsier. 'Maar we laten nog wel sectie verrichten.'
John Vinck was twee weken geleden nog te zien in een reportage van Omroep West. In het filmpje liet hij een enorm uilennest in zijn badkamer zien. 'Ik heb iets wat in de hele wereld nergens voor komt', vertelde Vinck trots. Op het nest broedde een reusachtige eagle-uil.

'Zielig'

Het nachtdier behoort tot de grootste uilensoort ter wereld en werd door de Hagenaar op Marktplaats gevonden. 'Het leek erop dat 'ie al drie jaar in een schuur had gezeten. Ik vond dat zo zielig en daarom mag hij bij mij gewoon los in huis', zo vertelde Vinck in de reportage van Omroep West.