Ex-boekhoudster Parnassia Den Haag vrijuit voor oplichting

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Een voormalige boekhoudster van Parnassia in Den Haag is in hoger beroep vrijgesproken voor oplichting. Het gerechtshof in Den Haag zegt dat er niet genoeg bewijs is.
De 25-jarige vrouw werd eerder door de rechter veroordeeld tot achttien maanden cel. Ze zou ervoor hebben gezorgd dat bedrijven in totaal 2,3 miljoen euro kregen uitbetaald van Parnassia voor werk dat ze nooit hadden uitgevoerd.
De politie heeft het geld van de zorginstelling nooit meer kunnen terugvinden. De vrouw werkte in 2008 enkele maanden als uitzendkracht op de administratie van Parnassia. Ze zou in die tijd tientallen spooknota's hebben ingevoerd in de boekhouding.

Geen indirect bewijs

Volgens het gerechtshof is er geen indirect bewijs dat de vrouw de boel heeft belazerd. ‘Het is niet uitgesloten dat iemand anders onder haar computeraccount heeft gewerkt. Daardoor is niet vast komen te staan dat de vrouw schuldig is’, aldus een woordvoerder van het hof.
De vrouw heeft altijd de beschuldigingen van oplichting ontkent. Haar advocaat was er ook altijd van overtuigd dat andere medewerkers van de administratie de strafbare feiten hebben gepleegd.