Premier Mark Rutte openhartig in WestBusiness presenteert: FRITS!

DEN HAAG - Wat drijft de altijd goedlachse minister-president? Ziet hij het premierschap nog zitten in deze economisch mindere tijden? En bestaat er nog een leven naast de politiek? Op deze vragen probeert presentator Frits Huffnagel aanstaande zondag antwoord te krijgen. Mark Rutte is dan te gast in de wekelijkse talkshow van Omroep West.
Mark Rutte is één van de jongste premiers in de geschiedenis van ons land. Hij staat bekend als de immer lachende premier, die naar eigen zeggen geen talent heeft voor somberheid. Of dit het geval is, is zondag te zien in het programma Westbusiness presenteert: FRITS!
Presentator Frits Huffnagel zal het met de minister-president over meer hebben dan alleen de landelijke politiek. Ook de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zijn onderwerp van gesprek. Zo verliest de VVD in Den Haag zetels volgens de laatste peilingen. Heeft de premier daar een verklaring voor?

Mark Rutte voor de klas

Ook de passie van de premier om nog altijd elke week voor de klas te staan komt aan bod. Elke donderdag geeft hij les aan VBMO-leerlingen op het Johan de Witt College in Den Haag. Ondanks zijn drukke schema maakt hij daar altijd tijd voor.
En deze week maakte zijn partijgenoot, staatssecretaris Sander Dekker van OCW, bekend dat hij zelf de samenwerking tussen de regionale omroepen en de NPO gaat aanpakken. Hoe denkt de minister-president daarover en kijkt hij zelf graag naar regionale tv?
De uitzending van Westbusiness presenteert: FRITS! is zondag te zien vanaf 10.00 uur en wordt elk uur herhaald.