Instellingen

Katwijk klopt Kozakken Boys en heeft zicht op handhaving

Katwijk-Excelsior '31

KATWIJK - Katwijk is door jan en alleman al twintig keer ten dode opgeschreven, maar zullen ze het dan toch gaan redden? Zaterdag stuntte de ploeg van Cees Bruinink door met 2-3 te winnen bij titelkandidaat Kozakken Boys. Daardoor staat Katwijk nog maar vier punten achter op Noordwijk.

Met nog zes wedstrijden te spelen staat Ter Leede (22 punten) onderaan, gevolgd door Katwijk (24 punten) en Excelsior '31 (27 punten). De onderste drie ploegen in de topklasse degraderen aan het einde van het seizoen. Noordwijk heeft 28 punten en staat op een nacompetitieplaats. Capelle heeft 31 punten. Dat team staat op de laatste veilige plek in de topklasse.

Katwijk kwam in Werkendam al na zeven minuten op een 0-1 voorsprong. Jeffrey Jongeneelen scoorde op aangeven van Robbert Susan. Na twee doelpunten op rij van de thuisclub kopte Danny Guijt, uit een vrije trap van Donny van Oijen, de 2-2 binnen. Een vrije trap was ook de aanleiding voor de 2-3. Deze keer kreeg Michiel van Dam het doelpunt op zijn naam.

Scoreverloop Kozakken Boys-Katwijk 2-3 (2-1): 0-1 Robbert Susan, 1-1 Reinier den Hoed, Ismael Yildirim (penalty), 2-2 Danny Guijt, 2-3 Michiel van Dam.