ADO Den Haag wint door laat doelpunt van FC Groningen

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zaterdag drie hele belangrijke punten gepakt tegen FC Groningen. De noordelingen werden met 2-1 verslagen, mede door een laat doelpunt van Dion Malone. Door de zege vinden de Hagenaars aansluiting bij de middenmoot.
Roland Alberg gaf in de 89e minuut een pass op Dion Malone, die doelman Marco Bizot passeerde. Door het doelpunt van Malone blijft ADO sinds begin februari, toen Henk Fraser het trainersstokje overnam van de ontslagen Maurice Steijn, ongeslagen.
In de eerste helft kreeg Groningen één grote kans, maar Gino Coutinho  keerde de inzet van Nick van der Velden fraai. Mitchell Schet kreeg de grootste ADO-kans in de eerste helft. Na de doelwisseling volgden meer kansen, onder meer voor Mike van Duinen en Richairo Zivkovic.
Alberg schoot ADO op een 1-0 voorsprong. Hij mocht in de 62e minuut aanleggen voor een strafschop. Vanaf dat moment moest Groningen met tien man verder spelen omdat Eric Botteghin rood kreeg. Zivkovic maakte in de 78e minuut de gelijkmaker.
Scoreverloop ADO Den Haag-FC Groningen 2-1 (0-0): 1-0 Roland Alberg (62', penalty), 1-1 Richairo Zivkovic (78'), 2-1 Dion Malone (89').
Opstelling ADO Den Haag: Gino Coutinho; Gianni Zuiverloon, Tom Beugelsdijk, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Dion Malone, Mathias Gehrt (Michiel Kramer, 84'), Danny Bakker; Roland Alberg, Mike van Duinen, Mitchell Schet (Ricky van Haren, 90').
Opstelling FC Groningen: Marco Bizot; Hans Hateboer, Eric Botteghin, Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet; Maikel Kieftenbeld, Tjaronn Chery, Yoëll van Nieff (Género Zeefuik, 90'); Nick van der Velden (Filip Kostic, 64'), Richairo Zivkovic, Andraz Kirm (Giliano Wijnaldum, 68').
Gele kaart(en): Dion Malone, Vito Wormgoor, Mitchell Schet (allen ADO Den Haag), Yoëll van Nieff, Marco Bizot, Hans Hateboer, Giliano Wijnaldum (allen FC Groningen).
Rode kaart(en): Eric Botteghin (FC Groningen).
Scheidsrechter: Reinold WIedemeijer.
Stadion: Kyocera Stadion (Den Haag).