Weglopen PVV-voorman tijdens lijsttrekkersdebat Den Haag leidt tot veel reacties

DEN HAAG - Het weglopen van PVV-lijsttrekker Léon de Jong tijdens het lijsttrekkersdebat in Den Haag zaterdagavond heeft veel reacties opgeroepen. Op Twitter reageren mensen wisselend op het vertrek van De Jong.
De Jong liep zaterdagavond boos weg tijdens het debat in Den Haag van Omroep West en het AD in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande woensdag. 
Hij was niet blij met een vergelijking die cabaretier Sjaak Bral maakte over de PVV, Marokkanen en Adolf Hitlter. Extra boos werd de partij toen Bral zei dat hij nu weet waarom partijleider Geert Wilders zo van smurfen houdt: een land, een kleur, een leider.

'Handelsmerk van PVV'

Op Twitter reageerde iemand daarop: 'Dus omdat die cabaretsmurf liep te smurfen over grote smurf, liep kaboutersmurf weg. Smurf ik het zo goed samen?'. Ibo Gülsen van de VVD twitterde: 'Ah, het handelsmerk van de PVV in Den Haag: WEGLOPEN!'
De lijsttrekker van de lokale afdeling van de PVV zei de grap 'schandalig' te vinden. Niet alleen De Jong vertrok, ook de rest van zijn fractie verliet het debat.

'Weglopen lost niks op'

Sjaak Bral zelf reageerde na afloop van het debat: 'Met weglopen los je de problemen niet op. Iemand kan jou pas kwetsen als jij dat toelaat.'