Instellingen

Wendy Vuik stopt met skispringen

Wendy Vuik
Wendy Vuik

ZEVENHUIZEN - Skispringster Wendy Vuik heeft zondag na de World Cup in Falun (Zweden) een punt achter haar loopbaan gezet. De 25-jarige atlete uit Zevenhuizen werd zaterdag 43ste, zondag werd de wedstrijd afgeblazen omdat er te veel wind stond.

'De afgelopen weken ben ik goed over mijn toekomst gaan nadenken, heb ik alles op een rijtje gezet. Het plezier in het springen was afgenomen. Dan ga je twijfelen. Ik heb een opleiding, maar als ik straks fulltime wil gaan werken, zal ik nog een vervolgopleiding moeten doen. Als je de hele situatie bekijkt, is dit de juiste beslissing', legde Vuik haar besluit uit.

Vuik begon in 2003 met skispringen. Haar grote doel was kwalficatie voor de Olympische Spelen in Sotsji, waar skispringen voor vrouwen debuteerde. Ondanks een goed voorseizoen lukte het haar niet olympische kwalificatie af te dwingen.

Seizoen zat tegen

'Het lukte dit seizoen gewoon niet. In de zomer ging het nog goed. Vanaf de eerste World Cup zat het echter tegen', keek ze in Falun terug op de afgelopen maanden. 'Een oorzaak daarvoor hebben we niet gevonden.'

Vuik kwam drie keer op wereldkampioenschappen uit. Zowel in 2009 (Liberec) als in 2011 (Oslo) eindigde ze als 23e. Vorig jaar in Val di Fiemme werd ze 27e. Haar beste resultaten in de World Cup zijn de veertiende plaats in januari 2012 in Hinterzarten en de vijftiende plaats in februari vorig jaar in Sapporo. Dit seizoen lukte het Vuik niet een klassering in de top 30 neer te zetten.