Instellingen

Kruisfinales Korfbal League: Fortuna-PKC, TOP-Dalto

TOP/Wereldtickets.nl
TOP/Wereldtickets.nl

DELFT/SASSENHEIM - Fortuna/MHIR uit Delft en TOP/Justlease.nl, beiden al zeker van de kruisfinales in de Korfbal League, boekten zaterdagavond wisselende resultaten. Fortuna speelde gelijk bij Dalto/BNApp.nl (26-26), dat daarmee ook plek in de kruisfinales verdiende. TOP won met 29-26 bij de vierde kruisfinalist PKC.

Bij de wedstrijd PKC-TOP stond niets meer op het spel omdat beide ploegen al zeker waren van de kruisfinales. PKC spaarde daarom topspelers Mady Tims en Suzanne Struik. Voor hen speelden Mabel Havelaar en Suzanne Sijstermans.

Top trad wel op volle sterkte aan. De ploeg uit Sassenheim begon met een 4-0-voorsprong en gaf de leiding daarna niet meer uit handen. Celeste Split en Mick Snel scoorden respectievelijk 10 en 7 keer voor TOP.

Slotoffensief in Driebergen

In Driebergen was het een stuk spannender. Dalto moest winnen of gelijkspelen om de play-offs te bereiken. Bij rust leidde de thuisploeg met 12-11, maar Fortuna kwam in de tweede helft terug en nam de leiding. Met nog tien minuten te spelen stond het 20-24. Met een slotoffensief perste Dalto er uiteindelijk nog een gelijkspel en een plek in de kruisfinales uit.

Zaterdag staat een finaleplaats in Ahoy op het spel voor de vier ploegen. TOP speelt in Driebergen tegen Dalto, terwijl PKC naar Delft afreist voor een duel met Fortuna. Een week later zijn de returnwedstrijden.