HBS klimt naar tweede plaats in zondagtopklasse

Jan-Paul Saeijs (VI-Images/OrangePictures)
Jan-Paul Saeijs (VI-Images/OrangePictures)
DEN HAAG - HBS is zondag naar de tweede plaats in de topklasse geklommen. De Hagenaars wonnen op eigen veld met 2-1 van WKE. Het winnende doelpunt viel in de extra tijd.
De ploeg van trainer André Wetzel kreeg in de 6e minuut al een treffer tegen, maar uitblinker Jan-Paul Saeijs scoorde binnen een kwartier de 1-1 met een spectaculaire omhaal. Dat was ook de ruststand en het leek ook lange tijd de eindstand te worden.
Totdat in de blessuretijd van de tweede helft een doorgebroken Jasper Roberti werd vastgehouden op de rand van het zestienmetergebied. Uit de vrije schop maakte Niels van Pelt de winnende treffer voor de Haagse club.

VVSB

VVSB won met 3-1 van HSC'21. Ook de ploeg uit Noordwijkerhout moest een snelle 0-1 goedmaken. Koen Bosma scoorde in de 39ste minuut uit een vrije trap de gelijkmaker en vlak voor rust maakte hij ook de 2-1. Frans van Niel maakte er 17 minuten na rust nog 3-1 van.
VVSB heeft nu evenveel punten als HBS, maar staat op doelpuntensaldo derde.

Haaglandia

Haaglandia blijft in de onderste regionen van de topklasse hangen. De Rijswijkers verloren met 2-0 bij UNA/Brinvast. Beide doelpunten vielen pas in de tweede helft.

Hoofdklasse A zondag

Quick - Koninklijke HFC 0-1
VOC - Westlandia 0-1
De Dijk - DHC 2-3
FC Boshuizen - RKAVV 0-3