Hockeyhoofdklasse: verlies HGC en HDM

WASSENAAR/DEN HAAG - De hockeyers van HGC lijken de strijd om de play-offtickets te moeten staken. De ploeg uit Wassenaar verloor zondag in de slotminuten met 3-2 van Kampong. De vrouwen van HDM uit Den Haag gingen op eigen veld flink onderuit (7-2) tegen Amsterdam.
HGC stond in de rust nog met 2-1 voor door doelpunten van Simon Egerton (strafcorner) en Dick Möhlmann, maar wist na de pauze niet meer te scoren. Kampong deed dat wel met twee doelpunten in de laatste vier minuten. HGC is nu afgezakt naar de middenmoot van de hoofdklasse.
De vrouwen van HDM wisten de schade in de eerste helft nog te beperken (0-1), maar na de rust scoorde Amsterdam er lustig op los. Aanvoerster Pien van Nes redde met twee benutte strafcorners de eer voor de Haagse club.