PvdD: 'Betalen voor recreëren in natuur? Dat mag niet gebeuren'

paard
paard
DEN HAAG - De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is bezorgd over de berichtgeving dat er in de toekomst moet worden betaald om te kunnen recreëren in de natuur. Paardensportbond KNHS is samen met de Nederlandse Toer Fiets Unie een actie begonnen, omdat de ruiterpaden in natuur- en recreatiegebieden in Nederland vanwege geldgebrek voor onderhoud dreigen dicht te gaan voor buitensporters.
De Partij voor de Dieren vindt het voor het welzijn van mens en dier belangrijk dat iedereen die dat wil, vrij en zonder betaling kan genieten van de natuur in ons land. Daarnaast is het volgens de politieke partij voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van paarden en pony’s belangrijk om buiten op de ruiterpaden in natuur- en recreatiegebieden beweging te krijgen.
De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. De partij wil weten of het provinciebestuur zich willen inzetten om recreatie in de natuur voor iedereen vrij toegankelijk te houden. Verder wil de partij weten of en zo ja welke plannen er in Zuid-Holland zijn om voor recreatie in de natuur te gaan betalen.
'Het vrij recreëren in Zuid-Holland moet voor iedereen die dat wil mogelijk blijven', benadrukt fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren. 'Zowel voor wandelaars en fietsers als voor mountainbikers en ruiters. Het is een slechte zaak dat vanwege bezuinigingen mensen hiervoor moeten gaan betalen. Dit mag niet gebeuren en we vinden dat de overheid hiervoor garant moet staan.'