Trajectcontrole op A20 weer aan

File snelweg
File snelweg
DEN HAAG - Op de A20 staat sinds maandagochtend de trajectcontrole bij Rotterdam weer aan. Het is dus oppassen geblazen tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein, in beide richtingen.
Het controlesysteem stond uit omdat het niet was berekend op de verschillende maximumsnelheden die twee jaar geleden zijn ingevoerd.
Richting Rotterdam geldt een snelheid van 80 kilometer per uur als het druk is en je mag er 100 buiten de spits. De andere kant op, richting Gouda, is er een vaste snelheidslimiet van 80 kilometer per uur.

Aanpassingen

Volgens Ernst Koelman van het Openbaar Ministerie is het systeem aangepast aan de verschillende snelheden. 'Het systeem houdt even op met controleren zodra de snelheid verandert en wacht tot alle auto's voorbij zijn om dan weer te gaan meten op de nieuwe snelheid.'
Het duurde even voordat dit systeem werkte. 'Dat is getest en dat duurde erg lang, want het bleek vrij complex', aldus Koelman.

A13

De A20 is niet de enige weg waar de trajectcontrole terugkeert. Ook op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam gaat de trajectcontrole weer aan. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.