Delftenaren redden Hertenkamp en Dierenweide Hof van Delft van de ondergang

Damherten
Damherten
DELFT - Het Delftse Hertenkamp en de Dierenweide Hof van Delft zijn gered door particuliere initiatieven. De gemeente wilde beide voorzieningen sluiten om bezuinigingen op de kinderboerderijen, de waterspeeltuinen en natuur- en milieucentrum De Papaver op te vangen.
Na protest van inwoners heeft de gemeente aangegeven open te staan voor ideeën om de hertenkamp en de dierenweide toch te behouden.

Schaapsherder

De Hertenkamp in de Delftse Hout wordt nu per 1 april overgenomen door het duurzame ondernemerscollectief BuytenDelft. Deze groep heeft een schaapsherder ingeschakeld om voor de herten te zorgen.
Hulpboeren van Hoeve Biesland uit Delfgauw gaan helpen met het beheer van het hertenkamp. Dit zijn mensen met een beperking of mensen die om een of andere reden nog niet mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Ook gaat BuytenDelft samen met buurtvereniging De Bras educatieve projecten opzetten.

Buurtkippenhok

Leerwerkbedrijf Firma van Buiten wil de Dierenweide omtoveren tot een Buurtkippenhok. De buurt kan hier aan deelnemen door bijvoorbeeld een kip te adopteren, eitjes te kopen of gewoon van de kippen te genieten. Ook de Firma van Buiten werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De gemeente zegt dat ook de kinderboerderijen, waterspeeltuinen en De Papaver voor 2016 moeten worden overgedragen aan andere partijen.