Ondernemersprijs voor speakertas en vingerbeschermer

Financiële meevaller voor Den Haag
Financiële meevaller voor Den Haag
LEIDSCHENDAM - Een speakertas van Goudse scholieren en een vingerbeschermer van Delftse studenten zijn afgelopen weekeinde in de prijzen gevallen op de marktdag van Jong Ondernemen in Leidschendam. De winnaars hebben een beker en een geldprijs gewonnen.
Scholieren van het Driestar College in Gouda wonnen de eerste prijs voor het voortgezet onderwijs met de verkoop van een bijzonder tasje: de Rhythm Soundtas. Aan de ene kant heeft het zwarte tasje een full range speaker en de andere kant van het product biedt ruimte aan een telefoon of muziekspeler.
De eerst prijs voor het beroepsonderwijs ging naar Profinger, een initiatief van studenten van de Haagse Hogeschool Delft. De jonge ondernemers bedachten een beschermer die voorkomt dat je, bijvoorbeeld tijdens het koken, in je vingers snijdt.

Autostift

Leerlingen van het Driestar College in Leiden wonnen de tweede prijs met een stift die krasjes op auto's verwijdert.
Jong Ondernemen is een stichting die ondernemerschap onder jongeren bevordert en leerlingen en studenten op jonge leeftijd laat kennismaken met ondernemerschap. Ze leiden een jaar lang hun eigen onderneming en raken zo meer bekend met ondernemerschap. Dat moet het toekomstperspectief voor hun latere loopbaan verbeteren.