Instellingen

Grote protestactie zorgpersoneel in Den Haag

Actie in de zorg
Actie in de zorg

DEN HAAG - Op de Koekamp in Den Haag komen dinsdagmiddag zorgmedewerkers uit het hele land bijeen. Ze protesteren tussen 14.00 en 15.00 tegen de nieuwe zorg-cao.

In december sloten werkgevers in de ouderenzorg een nieuwe cao voor de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg met de kleine vakbonden, zonder Abvakabo FNV.

Volgens de Abvakabo FNV doet deze cao niets aan de hoge werkdruk waardoor de kwaliteit van zorg onder druk staat en ook niets aan de onzekerheid voor het personeel en ouderen door reorganisatie of zelfs sluiting vanwege de kabinetsbezuinigingen.

Werkonderbrekingen

Medewerkers in de zorg kwamen in januari al op vijftig plaatsen in Nederland in actie, in februari op honderd plaatsen. Naast de centrale actie op de Koekamp in Den Haag voeren zorgmedewerkers in tweehonderd verpleeg- en verzorgingshuizen dinsdag actie. Dat varieert van 1 minuutacties tot werkonderbrekingen van meerdere uren.

In Den Haag zullen onder anderen Abvakabo FNV-voorzitter Corrie van Brenk en Tweede Kamerleden Emile Roemer (SP), Linda Voortman (GL) en Fleur Agema (PVV) aanwezig zijn. De politici zullen de duizenden bezwaren tegen de nieuwe cao die zorgmedewerkers de afgelopen weken ophaalden, in ontvangst nemen.

Op veel plekken in het land komen lokale politici de zorgmedewerkers steunen.