Welke trams en bussen rijden er anders tijdens de kerntop

Passagiers
Passagiers
DEN HAAG - Het openbaar vervoer in Den Haag heeft last van de kerntop NSS. Verschillende trams rijden een andere route en er komen tijdelijke haltes bij.

Trams

Er zijn gevolgen voor tram 1, 11, 17 en 19.
•         De route van tram 1 wijzigt: Tram 1 rijdt van Scheveningen Noorderstrand naar halte Circustheater  daarna via de Nieuwe Parklaan, Plesmanweg en Koningskade naar Centraal Station (route tram 9). Vervolgens via halten Kalvermarkt-Stadhuis en Bierkade. Vanaf daar eigen route naar Delft Tanthof.
•         Vervallen en extra halte tram 11: Richting Hollands Spoor vervalt voor tram 11 de halte Gemeentemuseum/Museon. Ter hoogte van het Stadhoudersplantsoen komt een extra halte: NSS 2014.
•         Vervallen en extra halte tram 17: In beide richtingen vervalt de halte Gemeentemuseum/ Museon. Ter hoogte van het Stadhoudersplantsoen komt een extra halte: NSS 2014
•         Vervallen halte tram 19: Halte Oosteinde (in de Vliettunnel) in Voorburg vervalt voor tram 19 in beide richtingen

Bussen

Er zijn gevolgen voor bus 21 en 24. Zij rijden in de omgeving van het World Forum een kleine omleiding en enkele halten zijn verplaatst.
Haltes
Ter hoogte van het Stadhoudersplantsoen komt een tijdelijke halte NSS 2014 (voor tram 17 in beide richtingen, voor tram 11 richting HS). Deze halte is voor bezoekers aan het World Forum de dichtstbijzijnde halte om uit te stappen.
Extra inzet
Op tram 17 worden op 24 en 25 maart extra wagens ingezet in de spitsen.Bus 21 rijdt van 21 t/m 26 maart extra ritten en bus 24 rijdt op 24 en 25 maart extra ritten.

Kerntop

Op 24 en 25 maart 2014 wordt in Den Haag (World Forum) de ‘grootste top ooit’ in Nederland gehouden, de Nuclear Security Summit (NSS). Op de tweejaarlijkse internationale topconferentie wordt gesproken over hoe voorkomen kan worden dat nucleair materiaal in handen komt van kwaadwillenden.
Kijk voor alle berichten over de kerntop in dit dossier