Instellingen

Haagse tandarts Peter Thiel overleden aan kanker

Tandarts Thiel
Tandarts Thiel

DEN HAAG - De Haagse tandarts Peter Thiel blijkt te zijn gestorven aan de gevolgen van keelkanker. Dat zegt Rob van Mastrigt, een vriend van Thiel, tegenover Omroep West. Thiel blijkt al op 19 januari van dit jaar te zijn overleden.

De tandarts kwam vorig jaar mei in het nieuws nadat hij zijn praktijk Apollonia Dentistry in Kijkduin plotseling verliet. Na zijn mysterieuze verdwijning stroomden de klachten over de tandarts binnen. Thiel zou gebitten van patiënten ruïneren en te hoge en onjuiste rekeningen declareren.

Spoorloos

Peter Thiel was een lange tijd onvindbaar, voor patiënten en medewerkers, maar ook voor allerlei overheidsinstanties. Later bleek dat hij naar Duitsland was gegaan om zich daar te laten behandelen voor kanker.

Volgens Rob van Mastrigt klopt het verhaal niet dat Thiel zou zijn gevlucht omdat het hem in Nederland te heet werd onder de voeten. Van Mastrigt: ‘De artsen in Nederland konden hem niet meer behandelen voor zijn kanker omdat de ziekte al te ver gevorderd zou zijn. Daarom is hij naar Duitsland gegaan omdat er daar nog wel behandelmogelijkheden voor hem waren.’

Uitzaaiingen en geldgebrek

Het overlijden van Thiel zou veroorzaakt zijn door uitzaaiingen maar volgens Van Mastrigt ook door geldgebrek. Van Mastrigt: ‘Doordat Peter voor de Nederlandse instanties een tijd onvindbaar was, is hij uitgeschreven uit het bevolkingsregister. Hierdoor was hij ook gelijk niet meer verzekerd. Hij had onvoldoende geld om alle dure medische behandelingen te betalen, daardoor kreeg hij op een gegeven moment niet meer de zorg die hij zou kunnen krijgen. Als hij deze zorg wel had gehad, had hij meer kans gehad om te overleven.’

Kwaad

Peter Thiel was tot het laatst toe woest over de berichtgeving rond zijn persoon. Hij vond dat hij onterecht in een kwaad daglicht was gesteld. Van Mastrigt: ‘Die woede kwam zijn herstelproces ook niet ten goede. Die boosheid vrat energie.’ Thiel bleek ook erg boos te zijn op de presentator van het tv-programma ‘Onopgeloste Zaken’ waarin hij met het leed dat hij had aangericht werd geconfronteerd door presentator Alberto Stegeman. De journalist spoorde Thiel op in Duitsland  op om hem daar te confronteren met de verhalen van gedupeerde patiënten van de tandarts. Deze actie greep Peter bijzonder aan, aldus Van Mastrigt.