Wilders stemt niet op Haagse lijsttrekker Léon de Jong

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders stemt woensdag niet op lijsttrekker van de Haagse PVV Léon de Jong. ‘Léon komt er toch wel’, verklaart Wilders op Den Haag FM. ‘Ik ga op iemand anders stemmen, dat vergeeft hij me wel.’ Op wie Wilders wel stemt, wil hij niet zeggen.
Geert Wilders raakte vorige week in opspraak vanwege een uitspraak over Marokkanen. Hij hoopte op een stad met ‘als het even kan wat minder Marokkanen.’
‘Als je nu de mensen die criminaliteit plegen, die in de uitkering zitten en de boel onveilig maken het land uitzet, zou Den Haag er een stuk prettiger uitzien,’ vindt Wilders. Hij heeft het niet over de Marokkanen die wel een baan hebben en geïntegreerd zijn.

Boos

PVV-lijsttrekker Léon de Jong is zaterdagavond boos weggelopen tijdens het lijsttrekkersdebat in Den Haag van Omroep West en het AD in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande woensdag.
De Jong is weggelopen omdat hij ongelukkig was met een vergelijking die cabaretier Sjaak Bral maakte over de PVV, Marokkanen en Adolf Hitler.