Online stemhulp helpt Haagse allochtonen kiezen

stembureau verkiezing stemmen
stembureau verkiezing stemmen
DEN HAAG - Haagse allochtonen die geen wijs worden uit de reguliere verkiezingsprogramma's kunnen nog snel even de allochtonenwijzer invullen. Deze stemhulp van de Stichting Allochtonen Nederland is speciaal gemaakt voor allochtonen. De stellingen zijn toegespitst op wat volgens de stichting dit deel van de bevolking belangrijk vindt.
Aan bod komen tien stellingen over onder meer de ooievaarspas, cameratoezicht, taalcursussen en bijstand. Ook wordt gevraagd of de gemeente meer allochtonen in dienst moet nemen.
Volgens de stichting stemmen traditioneel weinig allochtonen. 'De verkiezingsprogramma's spreken meestal niet aan en als die in een enkel geval wel doet, worden de gemaakte beloftes zelden nagekomen. Dus blijven de allochtonen al jaren massaal thuis bij de verkiezingen.' De stichting hoopt daar met de allochtonenwijzer verandering in te brengen.

Alleen in drie grote steden

De allochtonenwijzer beperkt zich dit jaar keer alleen tot de drie steden met de grootste populatie allochtonen: Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.