Scheidsrechter in Bodegraven met de dood bedreigd door jongen van 14

Scheidsrechter
Scheidsrechter
BODEGRAVEN - Voetbalscheidsrechter Gert den Tuinder (43) uit Hoogvliet is afgelopen zaterdag in Bodegraven, voor aanvang van de voetbalwedstrijd Rohda 76 en politiesportvereniging Hermandad, met de dood bedreigd. Hij moest Rhoda laten winnen anders zou hij ´tussen zes plankjes van het terrein afgaan´, stond op een kaart die hij uit handen kreeg van een jongen van rond de 14 jaar oud.
Den Tuinder, die eerder dinsdag zijn verhaal deed tegenover RTV Rijnmond, floot de wedstrijd nog wel maar deed daarna aangifte. Hij staat voorlopig niet meer op het veld, zei hij dinsdag, terugkijkend op het incident. ´Overal waar je bent, kijk je om je heen; je bent continu op je hoede. Iedereen die vreemd is voor jou bekijk je met argwaan', vertelde hij.
Het incident vond plaats op de parkeerplaats in Bodegraven, net toen hij was aangekomen om Rohda tegen Hermandad uit Rotterdam te fluiten. De jongen gaf Den Tuinder een envelop met een rouwkaart waarop de bedreiging stond, inclusief een plaatje van een doodskist. De jongen rende daarna weg. Hij is nog spoorloos.

´Dit slaat alles´

Rohda won overigens met 2-1, ´maar niet omdat ik ze dat gunde´, voegt Den Tuinder daar aan toe. Na de wedstrijd kreeg hij politiebescherming. ´Ik heb als scheidsrechter voldoende meegemaakt, zelfs een keer dat 300 man met elkaar op de vuist ging. Maar dit slaat alles.´