Sport- en cultuurcheque Zoetermeer vaker gebruikt

ZOETERMEER - De helft van de kinderen boven de 9 jaar gebruikt in Zoetermeer de sport- en cultuurcheque. In 2011 gebruikte 40 procent van de kinderen de cheque om korting te krijgen bij sport- en cultuurverenigingen. Het college van burgemeester en wethouders gaat het driejarige project met de verenigingen evalueren.
Uit een enquête blijkt dat driekwart van de kinderen lid blijft van de vereniging waar ze hun cheque hebben ingeleverd. Een derde van de kinderen zou zonder de cheque geen lid zijn geworden. ‘Ieder kind moet de kans krijgen om te sporten en bewegen. Zo kunnen ze ontdekken wat ze leuk vinden en welke talenten ze hebben. De kans dat deze kinderen in een sociaal isolement komen is zo veel kleiner’, zegt wethouder Mariëtte van Leeuwen.
Kinderen die op het moment van uitreiking 9 jaar zijn, krijgen twee cheques van 50 euro. De kortingscoupons worden elk jaar in december uitgereikt. De cheque is één jaar geldig.

Tips van ouders

Ouders raden aan om meer verenigingen te laten meedoen aan de actie. Een derde van de kinderen die de cheques niet heeft gebruikt, heeft hem niet ingeleverd omdat hun gekozen club niet mee deed aan de actie.