Klanten De Uithof woedend over mail met stemadvies

DEN HAAG - Bezoekers van sportcentrum De Uithof in Den Haag hebben geklaagd over het gebruik van hun mailadres voor een stemadvies op Groep De Mos/Ouderenpartij Den Haag. Een aantal ontvangers is woedend en vindt het belachelijk dat De Uithof privé-gegevens hiervoor 'misbruikt'.
Eugène de la Croix is directeur van De Uithof en heeft alle vaste klanten die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief van De Uithof, een mail gestuurd waarin hij het advies geeft om op Groep De Mos/Ouderenpartij Den Haag te stemmen. De la Croix staat als lijstduwer op de laatste plek van de kieslijst van de partij.  
'Schaatsles voelt als politieke steun'
Sabine Mulders, een van de klagers zegt dat het ‘stoom uit haar oren komt’. ‘Sporten krijgt een politieke lading waar ik absoluut niet van gediend ben. Mijn schaatslessen voelen zo als steun voor een politieke partij. En aangezien mijn politieke voorkeur hier niet ligt, ben ik geneigd mijn schaatshobby elders voort te zetten.’ Een ander noemt het ‘ongelofelijk’ dat zijn privé-gegevens misbruikt worden.
De Uithof behouden
De la Croix is niet onder de indruk van de kritiek. Hij zegt ongeveer tien klachten gehad te hebben. ‘Ik kan er niet mee zitten. Ik ben ondernemer en probeer met man en macht De Uithof te behouden. Ik ga ervan uit dat mijn klanten ook willen dat De Uithof blijft. Dan moeten ze op Groep De Mos/Ouderenpartij Den Haag stemmen en niet op de gevestigde partijen want die doen niets voor ons. Als klanten hierom niet meer bij mij willen komen schaatsen, dan maar niet.’
Lijsttrekker Richard de Mos staat honderd procent achter de actie van zijn lijstduwer. ‘Eugène de la Croix heeft de mailing gestuurd met als doel het voortbestaan van De Uithof. Dat kan ik alleen maar waarderen.’
Ouderenpartij HOOP
Maandag speelde er een soortgelijke kwestie in Den Haag met de ouderenpartij HOOP. Deze partij heeft voor een stemadvies het mailbestand gebruikt van uitvaartvereniging De Volharding, waar HOOP banden mee heeft.