Kinderen in Den Haag zamelen 10.000 euro in door lopen met water

Wandelen voor water
Wandelen voor water
DEN HAAG - Zo'n 650 leerlingen van de International School of The Hague halen woensdagochtend 10.000 euro op voor kinderen in Bangladesh. Tijdens het evenement Walks4Water lopen de kinderen, bepakt met een rugzak waarin 3 tot 6 liter water zit, een parcours van 6 kilometer.
Het geld dat de kinderen ophalen is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Toen werd er 4.367 euro opgehaald. Het geld komt van sponsors, zoals familieleden. Dit jaar worden de kinderen bijgestaan door leerlingen van de Eerste Nederlandse Montessori School en European School The Hague.
Elk jaar sterven 2,3 miljoen kinderen aan drinkwater gerelateerde ziektes zoals diarree. Het geld dat wordt ingezameld gaat naar de Max Foundation. Deze zet zich in om kindersterfte terug te dringen. Dit gebeurt onder meer door het slaan van drinkwaterputten en aanleggen van hurk wc’s.

Lansingerland

Ook in de gemeente Lansingerland wordt gewandeld voor water. Leerlingen uit groep 7 en 8 uit Bleiswijk en Bergschenhoek lopen met 6 liter water een route van 6 kilometer. Het geld dat zij inzamelen gaat naar een drinkwaterproject in Indonesië.