Kopstukken gaan al vroeg naar de stembus

DEN HAAG - Kopstukken uit de Tweede Kamer zijn woensdag al vroeg naar de stembus gegaan. PvdA-leider Diederik Samsom beet om 8.00 uur in Leiden het spits af.
Samsom stemde in woonzorgcentrum Topaz Groenhoven, tegelijk met de Leidse PvdA-lijsttrekker Gijs Holla. Samsoms stem ging naar de lokale lijsttrekker.

Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders stemde in het stadhuis in Den Haag, samen met Almere de enige stad waar de PVV meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen. Wilders liet eerder deze week weten dat hij niet op de Haagse lijsttrekker Léon de Jong gaat stemmen. Wilders heeft uiteindelijk gestemd op Shai Nanda, de nummer twee van PVV Den Haag, dat liet de PVV-voorman op zijn twitter weten. In de hofstad is het een strijd om te stemmen tussen de PVV, D66 en de PvdA.

Sybrand van Haersma Buma

CDA'er Sybrand Buma bracht zijn stem uit op het stembureau op de St. Maartensschool in Voorburg, voor de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 was het CDA samen GBVL/Gemeentebelangen runner-up, vlak achter de VVD die de verkiezingen won.

Mark Rutte

Minister-president Mark Rutte stemde woensdagochtend op de Haagse basisschool Wolters in Benoordenhout. De VVD in Den Haag wordt volgens de peilingen niet de grootste partij.