Reinout Oerlemans uit ziekenhuis na hartaanval

DEN HAAG - Reinout Oerlemans heeft woensdagochtend het AMC in Amsterdam mogen verlaten. De oud-Hagenaar gaat thuis verder revalideren. Oerlemans kreeg zondag 9 maart een hartaanval.
De televisieproducent voelde zich niet lekker na een hockeywedstrijd een reed toen zelf naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij dezelfde dag nog een bypassoperatie. 14 maart mocht hij de intensive care verlaten.
De komende drie tot vier maanden zullen in het teken staan van zijn revalidatie. Dat heeft zijn vrouw Daniëlle Oerlemans bekendgemaakt.

Heftig

‘De afgelopen dagen zijn heftig geweest, maar we kunnen naar omstandigheden met een redelijk gevoel huiswaarts keren. Het hart is door het grote infarct wel beschadigd, maar met de juiste instelling en training kan er veel bereikt worden’, zei ze.
Oerlemans is volgens zijn vrouw vastbesloten hier sterk uit te komen en zijn oude leven terug te krijgen. Daniëlle Oerlemans bedankte iedereen voor de steun.

Naar Amerika

Oerlemans deed vorige maand een groot deel van zijn bedrijf Eyeworks van de hand aan Warner Bros, de televisietak van het Amerikaanse media- en entertainmentconcern Time Warner.
Zelf wil hij nog steeds aan de slag als topbestuurder bij Eyeworks USA, dat wel zelfstandig blijft. 'We zien de toekomst positief tegemoet en we gaan ons langzaam voorbereiden op ons vertrek naar Amerika deze zomer', liet zijn echtgenote weten.