Hoeveel regeringsleiders passen er in 1 Catshuis?

Catshuis
Catshuis
DEN HAAG - In het Catshuis is het vanaf zondag een komen en gaan van staatshoofden en regeringsleiders die in Den Haag zijn voor de kerntop. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de namen van de internationale politici bekendgemaakt.
Als eerste ontvangt Rutte op zondag de Chinese president Xi Jinping, die in Nederland is voor een staatsbezoek. Diezelfde dag volgen president Jonathan van Nigeria, minister-president Garibashvili van Georgië, minister-president Harper van Canada, minister-president Lee Hsien Loong van Singapore, president Nazarbajev van Kazachstan, vice-president Boediono van Indonesië, president Sarkisian van Armenië en minister-president Abe van Japan.
Op dinsdagochtend 25 maart spreekt de minister-president in het World Forum met secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties en met directeur-generaal Amano van de International Atomic Energy Agency. ’s Avonds ontvangt hij op  het Catshuis achtereenvolgens president Gül van Turkije, minister-president Dung van Vietman en minister-president Key van Nieuw-Zeeland.
Het is lang geleden dat er zoveel regeringsleiders waren in het Catshuis.
» Lees alles over de kerntop in ons dossier