NOORDWIJK: Lijst Salman haalt drie zetels

NOORDWIJK - De gemeenteraad van Noordwijk krijgt er maar liefst vier nieuwe partijen bij. De Lijst Salman haalde drie zetels.
Dennis Salman was aanvankelijk VVD-raadslid, maar werd uit die partij gezet na een conflict over politie-optreden tegen uitgaanspubliek. De VVD is de grote verliezer van de verkiezingen: de partij moet vier van de zes zetels inleveren. PvdA/GroenLinks, Noordwijk Zelfstandig en D66 nemen voor de eerste keer zitting in de gemeenteraad. Grootste partij blijft Puur Noordwijk. De lokale partij heeft een zetel gewonnen. Het CDA verliest een zetel. De opkomst is bijna 62 procent, een stuk hoger dan in 2010.
Verruiming van toegangstijden op de Noordwijkse Grent en de bouwplannen van Hotels van Oranje zorgden tijdens de Omroep West-verkiezingskaravaan voor een stevig debat in de Noordwijkse politiek. De sluitingstijden op De Grent zijn onlangs verruimd naar 4.00 uur, maar na 1.00 uur kunnen bezoekers de kroegen niet meer in. Ondernemers zijn daar niet blij mee omdat jongeren steeds later gaan stappen. Hierdoor lopen ze inkomsten mis.  

Hotels van Oranje
Ook de bouwplannen van de Hotels van Oranje zullen de komende raadsperiode terugkomen op de agenda van de Noordwijkse gemeenteraad. Mag het hotel op termijn wel of niet de hoogte in? 'Het is absoluut een stimulans voor de economie',  vindt de VVD. Puur Noordwijk is het niet eens daarmee. 'We willen geen Scheveningen of Zandvoort worden. Het dorpskarakter van Noordwijk moet behouden blijven en daar past geen hoogbouw bij.'