Groep De Mos / Ouderenpartij kan Cultuurpaleis alsnog aan meerderheid helpen

DEN HAAG - Groep De Mos / Ouderenpartij kan het Haagse Cultuurpaleis alsnog aan een meerderheid gaan helpen in de Haagse gemeenteraad. Hoewel de oude coalitie van PvdA, VVD, D66 en CDA nu slechts op 21 zetels staat en het Spuiforum daardoor van de baan lijkt, kan het toetreden van De Mos tot het nieuwe stadsbestuur de zaak doen kantelen.

Richard de Mos liet in de nacht van woensdag op donderdag aan Omroep West weten dat hij bereid is tot het stadsbestuur toe te treden. Hoewel Groep De Mos / Ouderenpartij in de verkiezingscampagne keihard tegen het Cultuurpaleis zei te zijn, laat De Mos nu weten 'geen breekpunten te hebben.'

Daarmee is alsnog een meerderheid voor het het Cultuurpaleis aan het Spuiplein denkbaar. Het enorme bouwwerk zal onderdak gaan bieden aan het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Op de locatie van het forum staan nu de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Die moeten worden gesloopt.

Over het Cultuurpaleis is veel te doen geweest. Een meerderheid in de nieuwe gemeenteraad zou nu verrassend genoemd kunnen worden. Met de zetels van Groep De Mos / Ouderenpartij (3) is er een meerderheid van 24 zetels (op een totaal van 45). Dan zou zelfs het afhaken van PvdA-lid Verspuij geen verschil meer maken. Wel speelt mee dat ook binnen het CDA verschil van mening zou kunnen blijven bestaan.

 

Meer over dit onderwerp:
verkiezingen
Deel dit artikel: