Boze en bange kinderen in de Schilderswijk: 'Stemt u ook op de PVV, juf?'

DEN HAAG - Buurtcentrum De Mussen in de Haagse Schilderswijk houdt vrijdagmiddag een bijeenkomst voor boze en geschrokken kinderen, na ophef rond PVV-leider Geert Wilders. Ook gaan medewerkers aangifte doen.

Wilders liet aanhangers woensdagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst op het Plein in Den Haag scanderen dat ze 'minder Marokkanen willen'.

Medewerkers van De Mussen gaan met de kinderen in gesprek 'om uit te leggen dat niet heel Nederland minder Marokkanen wil', aldus directeur Nicoline Grotzebauch. 

Sporten en spelen

'Normaal hebben wij hier tientallen kinderen die 's middags komen sporten en spelen. Nu zijn ze zo van slag dat wij het gesprek aangaan met een pedagogisch medewerker. We kunnen dit niet negeren, wij moeten een signaal afgeven', zegt Grotzebauch.

Volgens de directeur kunnen de kinderen alle ophef niet goed in een kader plaatsten. 'Ze vragen mij: Stemt u ook op de PVV, juf? Wij leggen ze uit dat slechts een deel achter uitspraken over Marokkanen staat. En dat een ander deel juist heel boos is op Geert Wilders.'

Noot van de redactie

Omroep West heeft de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan, en staat open voor discussies. Maar het niveau van de reacties op  berichten over de PVV of over Marokkanen gaat alle perken te buiten: scheldpartijen, discriminatie en bedreigingen. Daarom heeft Omroep West besloten onder dit bericht de mogelijkheid om te reageren uitgezet. Voor meer informatie verwijzen wij naar de huisregels.

 

 

Deel dit artikel: