Meeste PVV'ers wonen in Duindorp, PvdA'ers vooral in Schilderswijk

westkiest-stempas-stembiljet-verkiezingen
westkiest-stempas-stembiljet-verkiezingen
DEN HAAG - In Duindorp is de PVV met 34,7 procent de grootste partij van de wijk geworden. Dat staat in de definitieve verkiezingsuitslag die de gemeente Den Haag vrijdag publiceerde.
Daarnaast is de PVV de grootste geworden in de wijken Scheveningen, Kraayenstein, Waldeck, Vruchtenbuurt, Rustenburg en Oostbroek, Leyenburg, Bouwlust/Vrederust, Morgenstond, Binckhorst en Wateringseveld.
Grote winnaar D66, dat met acht zetels de grootste van de stad werd, deed het vooral goed in de wijk Zorgvliet. Daar stemde 27,06 procent op D66. Ook in Geuzen- en Statenkwartier, Duinoord, Bohemen Meer en Bos, Mariahoeve en Marlot, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Centrum, Ypenburg en Leidschenveen werd de partij de grootste.  

PvdA grootste in Schilderswijk

De Partij van de Arbeid heeft een flinke klap gekregen bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, maar toch wist de partij in enkele wijken de grootste te worden. In de Schilderswijk vertrouwde 23,7 procent zijn stem toe aan de sociaal-democraten. Ook in Moerwijk (19,76 procent) en Laakkwartier/Spoorwijk (20,07 procent) werd de PvdA de grootste.
De Islam Democraten moesten uiteindelijk genoegen nemen met één zetel in de Haagse gemeenteraad, maar in de wijken Groente- en Fruitmarkt (31,46 procent) en het Transvaalkwartier (26,94 procent) werd de partij de grootste.

PPS deed het goed in Scheveningen

De Politieke Partij Scheveningen, die niet meer terugkeert in de raad, deed het - bepaald niet verrassend - wel goed in Scheveningen en Duindorp. In Scheveningen stemde 19,3 procent op de PPS, in Duindorp deed 13,17 procent hetzelfde.