Haagse PVV'er stapt op, vanwege uitspraken Geert Wilders

DEN HAAG - De Haagse PVV'er Chris van der Helm stapt op. Van der Helm was al raadslid en werd woensdag herkozen. De nieuwe gemeenteraad is nog niet geïnstalleerd.
Van der Helm stapt op na de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders, over 'minder Marokkanen'. 'Deze uitspraken maken van Nederland geen beter land en van Den Haag geen betere stad', zegt Van der Helm in een korte verklaring.
Volgens Van der Helm is er met de uitspraken van zijn voormalige partijleider een grens overschreden. 'Als deze opstelling de koers van de partij typeert, kan ik mijzelf daar niet mee vereenzelvigen', aldus Van der Helm.

Chris van der Helm stond als vijfde op de lijst

Chris van der Helm stond vijfde op de lijst van de Partij voor de Vrijheid. Hij zat al in de raad en neemt zijn zetel mee. Hij gaat als onafhankelijk raadslid verder. Uit de definitieve verkiezingsuitslag blijkt dat 255 mensen op Chris van der Helm hebben gestemd.
Chris van der Helm is niet de eerste PVV'er die niet meer met die partij geassocieerd wil worden. Donderdag stapte Roland van Vliet op. Vrijdag maakte Joram van Klaveren zijn afscheid van de PVV-fractie bekend. Chris van der Helm is 26 jaar en studeerde geschiedenis in Leiden.

Haagse PVV-fracties kent een groot verloop

Het vertrek van Van der Helm is een slechte start voor de nieuwe PVV-fractie. De vorige fractie kende ook al een groot verloop. Richard de Mos, Arnoud van Doorn en Paul ter Linden splitsten zich in de vorige raadsperiode allemaal af. De Mos heeft woensdag bij de raadsverkiezingen drie zetels gehaald. Van Doorn stond tweede op de lijst van de Partij van de Eenheid en werd niet gekozen. De naamloze lijst van Ter Linden haalde geen zetels.