Wie is ex-PVV'er Chris van der Helm?

DEN HAAG - Het Haagse PVV-raadslid Chris van der Helm maakte vrijdag bekend dat hij opstapt uit zijn partij en verder gaat als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad van Den Haag. Chris van der Helm is raadslid sinds 1 juli 2010.

Van der Helm stond negende op de kandidatenlijst van de Partij voor de Vrijheid in 2010. Toen Geert Wilders, Karen Gerbrands en Willie Wille terugtraden uit de Haagse gemeenteraad kwam hij in de fractie, samen met Bart Brands en Marjolein van de Waal.

Chris van der Helm is plaatsvervangend voorzitter van de raadscommissie Leefomgeving. Daarnaast voerde hij het woord namens de PVV op de terreinen Samenleving, Ruimte en Bestuur. Ook was hij lid van het presidium; vijf leden van de gemeenteraad die de vergaderagenda voorbereiden.

'PVV'er van het eerste uur'

Op de website van de PVV omschrijft hij zichzelf als een 'PVV'er van het eerste uur', die zich hard wil maken voor 'goede zorg' en het 'terugdringen van het aantal gesubsidieerde banen'. Tijdens de afgelopen verkiezingen stond hij als vijfde op de lijst. Op de pagina waar de kandidaten voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zich voorstellen schrijft hij: 'De PVV heeft voor u geknokt om de oprukkende islam een halt toe te roepen. (...) Voor mij geen nieuwe moskeeën, maar een verbod op het oproepen tot islamitisch gebed.'

Van der Helm werd geboren in Den Haag en studeerde geschiedenis in Leiden. Hij is 26 jaar oud.

Deel dit artikel: