Deetman: komst Cultuurpaleis is geen gelopen race

DEN HAAG - Dat D66 de grote winnaar is van de gemeenteraadsverkiezingen, betekent niet per definitie dat de komst van het Cultuurpaleis een feit is. Dit zegt de oud-burgemeester van Den Haag, Wim Deetman vandaag in het programma Westbusiness presenteert: FRITS!

Volgens de oud-burgemeester is het niet zeker dat de grootste partij uit de gemeenteraadsverkiezingen ook automatisch de grootste winst behaalt. 'Ook D66 heeft de steun van andere partijen nodig om tot een meerderheid te komen'.

Of D66 ook succesvol zal zijn in de onderhandelingen, moet nog blijken. Volgens Deetman kan de lijstrekker Ingrid van Engelshoven dat prima af en is een informateur niet nodig. Zij zal moeten afwegen op welke punten haar partij wil bewegen.

Lastige onderhandelingen

D66 is samen met de Haagse Stadspartij de grote winnaar. Die laatste partij is fel tegen de komst van het Cultuurpaleis. Of dat punt überhaupt nog bespreekbaar is, wordt lastig gezien het feit dat de Haagse Stadspartij het Cultuurpaleis als inzet had in de verkiezingen.

Toch is de oud-burgemeester daar nuchter in: ' De partijen kunnen niet stug roepen dat ze er vóór zijn of er tégen, zo werkt het niet. De partijen zullen toch voor een deel op elkaar aangewezen zijn. Alle partijen moeten afwegen op welke punten ze willen bewegen waarbij het het Spuiforum een groot vraagstuk is. Toch zal ook D66 dit punt bespreekbaar moeten maken'.

Deel dit artikel: