75.000 mensen zien Haagse kerkdienst tegen racisme

DEN HAAG - Naar de speciale kerkdienst tegen racisme die zondag in de Kloosterkerk in Den Haag is gehouden, hebben 75.000 mensen gekeken. Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek (SKO) maandag.

Het ging om een oecumenische dienst, georganiseerd door de Protestantse kerk in Nederland (PKN). Aanleiding voor de dienst was het gedrag van PVV-leider Geert Wilders tijdens de verkiezingsavond woensdag.

De dienst werd zondagochtend live uitgezonden op Nederland 2 door de EO-IKON. De sprekers tijdens de dienst riepen vooral op om anderen te behandelen zoals iemand zelf ook behandeld wenst te worden. Verder werd opgeroepen om niemand uit te sluiten en niet onverdraagzaam te zijn. Ook joodse en islamitische gelovigen deden mee tijdens de dienst, waarin veel muziek aan bod kwam.

Wilders liet zijn aanhangers op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen scanderen dat ze 'minder, minder, minder' Marokkanen in Nederland willen. De kerken wilden zich niet speciaal tegen Wilders keren, want dan zouden ze zich net als hij schuldig maken aan stigmatiseren, aldus de PKN.

Deel dit artikel: