Instellingen

Huub Stapel: 'Soldaat van Oranje is een fantastisch spektakel'

Acteur Huub Stapel als Prins Willem in 1813
Acteur Huub Stapel als Prins Willem in 1813
KATWIJK - Acteur Huub Stapel zal vanaf augustus te zien zijn als adjudant van de koningin in de succesvolle musical Soldaat van Oranje. De acteur verheugt zich er al op: 'Soldaat van Oranje is een fantastisch spektakel'.
Huub Stapel werd kort geleden samen met Mark Rietman gevraagd voor de rol. Auditie hoefde hij niet te doen, hij moest alleen zijn agenda openslaan om te zien of hij nog plek had. 'Audities doe ik niet meer. Als ze daar nog om vragen, kom ik niet', vertelt Stapel.
Stapel heeft de voorstelling één keer eerder gezien. 'Ik moet me nog verdiepen in de rol van de adjudant, daar ga ik de komende tijd mee aan de slag.' Waar hij wel al over kan praten is het spektakel van de musical. 'Het is echt fabelachtig om aan zo'n productie mee te werken. Olga Zuiderhoek zei het al treffend: wij zijn geen sterren, we maken deel uit van het grote geheel. De techniek van de musical heeft net zo'n grote rol als wij.'
Huub Stapel zal de rol afwisselend spelen met acteur Mark Rietman. Ook actrices Anne-Wil Blankers en Olga Zuiderhoek zijn toegevoegd aan de cast.