Rol wethouder Pieter van Woensel in Leiden uitgespeeld

LEIDEN - Het einde van de politieke carrière van VVD-wethouder Pieter van Woensel in Leiden is in zicht. Zijn eigen partij wil hem niet meer als wethouder in een volgend college.

Mocht de VVD met D66, de grootste partij in Leiden, een college vormen dan keert Van Woensel daarin niet terug als wethouder. Zijn fractievoorzitter Paul Laudy is namens de VVD de enige in de race voor de baan.

Van Woensel voelde de bui al een tijdje hangen: 'Je weet het niet, maar voelt zoiets wel aankomen. En maandagochtend kwam dan de mededeling van de fractievoorzitter.' De wethouder Ruimtelijke Ordening begrijpt dat fractievoorzitter Laudy voor 'zijn' baan wil gaan. 'Zo’n ambitie is gezond, maar jammer voor mij.' Laudy was niet bereikbaar voor commentaar.

Wethouder vol trots

Van Woensel kijkt trots terug op wat hij in Leiden de afgelopen 6,5 jaar heeft bereikt. 'Projecten kwamen eindelijk van de grond waar soms al 25 jaar over werd gediscussieerd.' In één adem noemt Van Woensel de Aalmarkt, de studentencampus en verschillende parkeergarages in Leiden.

 

Deel dit artikel: