Dorpje Vrouwenakker krijgt sneller internet

VROUWENAKKER - Veertig huishoudens in het dorp Vrouwenakker kunnen voor het einde van het jaar gebruik maken van sneller internet. Dat heeft telecombedrijf KPN toegezegd in het tv-programma Kassa van de Vara.

De huishoudens in het gebied van het dorp dat op de grens ligt van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, voeren al jaren strijd met KPN. Na metingen is de internetsnelheid daar bijna tien keer zo laag dan bij de meeste mensen in Nederland thuis.

Volgens de dorpsraad van Vrouwenakker dat onder de gemeente Nieuwkoop valt, heeft KPN nooit oren gehad naar een oplossing. ‘Zwart op wit heeft KPN zelfs gezegd dat het voor hen financieel niet interessant is om investeringen te doen’, zei voorzitter Maria van Tol van de raad.

KPN laat weten dat de technologie het nu toelaat een betere internetverbinding in Vrouwenakker aan te leggen. ‘Vernieuwde apparatuur en de aanleg van glasvezel moet de internetsnelheid verbeteren. Bovendien komt er dichterbij de huizen een wijkcentrale’, aldus een KPN-zegsman.

Meer over dit onderwerp:
internetKPNVrouwenakker
Deel dit artikel: