'Gosia wilde mijn vingers afbijten'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het verhoor door de rechter van Maciej O. is begonnen. O. wordt ervan verdacht zijn vrouw Gosia te hebben gewurgd en in stukken te hebben gezaagd. O. ontkent betrokken te zijn bij de dood van zijn vrouw.
Op de avond van 19 mei, de dag dat Gosia het leven liet, ging O. naar de kamer van Gosia om te informeren naar een mail van haar advocaat, waarin stond dat hij per 1 juni het huis uit moest. In die kamer ontstond een worsteling. 'Ze viel me aan', beweert O. Ze zou zijn vingers willen afbijten. O. zegt te zijn gevlucht naar een andere kamer, waar hij na een paar borrels in slaap is gevallen.
Toen hij terugkeerde naar haar kamer vond hij haar op de grond, maar op een andere plek dan waar hij haar achterliet. 'Ze voelde koud aan', verklaart hij in de rechtbank. Wat er precies gebeurd is, zegt hij zich niet te kunnen herinneren. 'Als er iemand is die weet wat er is gebeurd, zeg het dan maar', zegt O. op de zitting, 'dit is een traumatische gebeurtenis voor mij.'

Huwelijk loopt op de klippen

Het huwelijk van Maciej O. en Gosia liep op de klippen in november 2012. Gosia stuurde een mail waarin ze de wens uitte te willen scheiden. Ze hadden toen net een flatje in Alphen aan den Rijn gekocht.
Later bleek dat Gosia een minnaar had. 'Zo was Gosia, het ging goed tot ze weer iemand anders tegenkwam op wie ze verliefd werd', zegt Maciej daarover. Zelf had hij in 2005 de rol van minnaar, toen Gosia nog een andere verloofde had.

Eis OM wordt maandag verwacht

Verslaggevers Vincent Veenman en John van der Tol volgen de zaak op de voet en twitteren er regelmatig over. Later maandag wordt de eis van het Openbaar Ministerie verwacht.