TERUGKIJKEN - Interview Lucia de Berk twee weken ná haar vrijspraak

DEN HAAG - Woensdag ging onder grote belangstelling de verfilming van het leven van Lucia de Berk in première. In 2010 werd de voormalig Haagse verpleegkundige vrijgesproken van moord. Twee weken na haar vrijspraak in 2010 sprak Lucia de Berk bij Omroep West openhartig over de jaren die zij onterecht in de gevangenis doorbracht.

De Berk keek in deze documentaire uitgebreid terug op de grootste justitiële dwaling van de afgelopen jaren en de bizarre procesgang die haar leven heeft getekend.

Ze praat over de gevoelens voor de nabestaanden en haar eerste ervaringen sinds haar vrijspraak twee weken geleden. Lucia de Berk vertelt verder over het gesprek met minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie, waarin hij zijn excuses maakte.

Onterecht vast

De Berk werd op 14 april door het Arnhemse gerechtshof na herziening van haar zaak vrijgesproken van de moord op zeven ziekenhuispatiënten en drie pogingen daartoe. Volgens het hof staat niet vast dat de patiënten een onnatuurlijke dood zijn gestorven.

Met de vrijspraak kwam voor de Haagse verpleegkundige een einde aan 8,5 jaar vol met rechtszaken, karaktermoord en gevangenisstraf. In 2004 werd ze tot levenslang veroordeeld door het Haagse gerechtshof.

>> Video interview Luca de Berk 2010

Deel dit artikel: