Proefsleuven Haags Spuiplein voor archeologisch onderzoek

DEN HAAG - Loop je binnenkort op het Spuiplein en zie je diepe sleuven in hartje binnenstad, dan moet je dit weten: de gemeente laat proefsleuven graven in het kader van archeologisch onderzoek.

Dat kan allemaal omdat Den Haag aan de slag gaat met de werkzaamheden en voorbereidingen voor het nieuwe Cultuurpaleis, ook Spuiforum geheten. Hoewel de gemeente heeft besloten geen nieuwe stappen te zetten in de ontwikkeling van dit omstreden onderkomen voor de Haagse cultuur, gaan voorbereidingen wel gewoon door.

Het Haagse college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten naar aanleiding van een brief van Han Polman. Polman bekijkt voor de Haagse gemeenteraad welke samenwerkingen er mogelijk zijn voor een nieuwe coalitie. Omdat het Cultuurpaleis een twistpunt is zouden echt nieuwe werkzaamheden voor de ontwikkeling van het Cultuurpaleis de onderhandelingen moeilijk kunnen maken, zo liet hij eerder weten.

De voorbereidende werkzaamheden die binnenkort wel van start gaan zijn dus de proefsleuven die worden gegraven voor archeologisch onderzoek in het Spuiplein. Voor de werkzaamheden worden tijdelijke bouwhekken geplaatst, die later weer zullen worden verwijderd. De fontein op het Spuiplein blijft voorlopig zoals hij is. Omwonenden worden geïnformeerd over het begin van de archeologische werkzaamheden. 

Deel dit artikel: