Leonardo Stichting, de stichting voor onderwijs aan hoogbegaafde kinderen, failliet

Scholier met pen, papier, boeken en telefoon
Scholier met pen, papier, boeken en telefoon
LEIDEN - De Leonardo Stichting, die onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen aanbood, is failliet. De curator kijkt of sprake is van onbehoorlijk bestuur en benadeling van schuldeisers door de boedel leeg te trekken. Dat meldt NRC Handelsblad.
Bij de Leonardo Stichting konden scholen een concept inkopen waarmee zij onderwijs konden geven aan hoogbegaafde kinderen. De scholen richtten speciale klassen in en stelden docenten aan voor vakken als filosofie, Spaans en schaken.
Zo heeft de Anne Frankschool in Leiden ook een Leonardoklas waar volgens de methodiek van de Leonardo Stichting onderwijs wordt gegeven. Welke gevolgen het faillissement van de stichting voor de Leonardoklassen op de Anne Frankschool heeft is nog niet bekend.
De stichting ging al op 4 maart failliet. Schuldeisers vorderen in totaal ruim 150.000 euro. Directeur Natasja Vranken zegt dat oprichter Jan Hendrickx er een puinhoop van heeft gemaakt. Hij verliet in 2010 de stichting. Hendrickx ontkent en zegt dat er in het voorjaar van 2009 nog sprake was van een voordelig saldo van 4 ton, voordat hij de boekhouding overdroeg aan Vranken, aldus de krant.