Doodzieke Harry Heijnen zorgt voor kippenvelmoment bij ADO Den Haag

DEN HAAG - ADO-icoon Harry Heijnen bezorgde toeschouwers in het Haagse Kyocera Stadion zondagmiddag een kippenvelmoment toen hij nog één keer het veld op kwam. De oud-ADO-speler is ernstig ziek en wilde nog één keer een wedstrijd van zijn oude cluppie bijwonen.

De 73-jarige Heijnen heeft kanker en komt bijna de deur niet meer uit. Een aantal oud-teamgenoten en een zorgverlener in zijn woonplaats Venlo hebben er voor gezorgd dat hij zondag op de tribune de wedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht kan bekijken.

'Laat zijn naam door het Kyocera Stadion klinken', riep oud-ADO-speler René Pas de toeschouwers op, waarna 'Harry' 15 seconden door het stadion galmde.

Verenigde Staten

Rechtsbuiten Heijnen begon zijn voetballoopbaan bij VVV, maar speelde in de jaren zestig zeven jaar voor ADO. Met de Haagse club won hij in 1968 de beker en voetbalde hij drie maanden in de Verenigde Staten.

Heijnen heeft één interland achter zijn naam staan, in 1966 tegen Oostenrijk. Heijnen geldt als een voetbalgrootheid in Den Haag en ver daarbuiten.

Reportage

Omroep West volgt Heijnen zondag tijdens de wedstrijd. De reportage is maandag in de nieuws- en sportuitzending van TV West te zien.

Deel dit artikel: