Laatste wens doodzieke ADO-icoon Harry Heijnen gaat in vervulling

DEN HAAG - Een emotionele dag zondag in het stadion van ADO Den Haag. De doodzieke oud-ADO-speler Harry Heijnen zag er zijn laatste wens in vervulling gaan. Hij wilde nog één keer een wedstrijd van zijn oude club bijwonen.

'Fantastisch. Ik heb er geen woorden voor. Ik heb veel meegemaakt, maar deze warmte en vriendschap is zo mooi', zegt de 73-jarige Heijnen met kleine pretoogjes. De Limburger heeft kanker en is aan bed gekluisterd. Een aantal oud-teamgenoten en een zorgverlener in zijn woonplaats Venlo zorgden ervoor dat hij zondag op de tribune zijn ADO Den Haag met 4-1 zag winnen van FC Utrecht.

De rechtsbuiten speelde in de jaren 60 zeven jaar voor ADO. Heijnen was een publiekslieveling. 'Ik heb zo’n mooie tijd gehad bij ADO', vertelt hij. 'Ik had de mazzel dat ik bij binnenkomst meteen een paar doelpunten maakte. Ik had werklust, en gaf nooit op.'

'Harry, Harry, Harry'

Tijdens wedstrijden werd geregeld Harry's naam gescandeerd door fans. 'Dat was voor mij een stimulans', vertelt Heijnen. 'Als ik de bal aan de rechterkant kreeg en ik hoorde 'Harry, Harry, Harry', dan begon ik een vuurtje te maken. Dan explodeerde ik'. Ook zondag schalde het publiek in het stadion 'Harry, Harry, Harry!' vanaf de tribune.

De reportage van het bezoek van Harry Heijnen aan ADO Den Haag is maandag te zien in het TV West Nieuws en in TV West Sport.

Deel dit artikel: