Vernieuwing Den Haag Zuidwest komt weer op gang

DEN HAAG - De vernieuwing in Den Haag Zuidwest komt weer op gang. De eerste paal, van de 35 appartementen en zes stadsbungalows, wordt vrijdag 25 april geslagen. De koopwoningen maken deel uit van het project Quattro in Morgenstond.

Het project wordt uitgevoerd door de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Den Haag Zuidwest, die woensdag officieel is opgericht. De WOM is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en woningbouwcorporatie Vestia. Hij kreeg vorm nadat Vestia in grote financiële problemen kwam. De gemeente vreesde dat hierdoor de grootschalige vernieuwing in Zuidwest zou stagneren.

Vestia brengt nu ruim 2000 woningen in. Het gaat om huizen in het gebied tussen de Wildenborghstraat en de Ulenpasstraat in Moerwijk, de Raden en de Venen in Bouwlust en het gebied tussen de Meppelweg en de Zuidlarenstraat in Morgenstond. De gemeente investeert in totaal maximaal tachtig miljoen in het vastgoed. 

Duizend woningen grootschalig aangepakt

Ongeveer 1100 woningen worden voor de  periode van vooralsnog tien jaar gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw. Voor de overige duizend woningen staan, naast het plegen van onderhoud en enkele investeringen, geen grote werkzaamheden gepland.

De Haagse wethouder Marnix Norder (PvdA, stadsontwikkeling) verwacht veel van de nieuwe WOM. 'Dit is echt een unieke samenwerking in Nederland. Nergens heeft een gemeente zo goed de handen ineengeslagen met Vestia om ervoor te zorgen dat de herstructurering niet stil komt te liggen. Op deze manier brengen we de leefbaarheid en de kwaliteit in Zuidwest op peil.'

Deel dit artikel: