Voetballer Real Zoetermeer 3 jaar geschorst voor mishandeling grensrechter

ZOETERMEER - Een speler van voetbalvereniging Real Zoetermeer is voor drie jaar geschorst door de KNVB. De man mishandelde op 23 maart een assistent-scheidsrechter van SV Wippolder uit Delft.

De voetballer, die als supporter langs de lijn stond, gaf de grensrechter na de thuiswedstrijd tegen SV Wippolder een bodycheck. Het slachtoffer viel en belandde met een hersenschudding in het ziekenhuis.

Tijdens de wedstrijd was het al onrustig nadat twee spelers van Real rood kregen, onder meer voor commentaar op de leiding. De scheidsrechter legde het duel daarna een kwartier stil. De Zoetermeerders wonnen uiteindelijk met 3-2. Na het laatste fluitsignaal liepen zo'n 25 supporters het veld op en kreeg de grensrechter een duw.

Boete

De KNVB heeft Real Zoetermeer ook een boete van 100 euro opgelegd. Volgens bestuurslid Walter van Geenen van SV Wippolder komt er ook nog een onderzoek naar de rol van het bestuur van Real Zoetermeer. 'Die stookten het vuurtje eerder op dan dat ze probeerden de boel te sussen.'

Met de grensrechter gaat het naar omstandigheden goed. 'Hij heeft alleen besloten nooit meer te gaan vlaggen', aldus Van Geenen.

Deel dit artikel: